Víťazmi Extraligy sa stali ženy Slávie STU a muži LOVE 4 TENNIS

24.09.2023 Celý región

Bratislava 24. septembra (TASR) - Víťazmi tenisovej Extraligy pre rok 2023 sa stali muži TK LOVE 4 TENNIS Bratislava a ženy TK Slávia STU Bratislava.

Hráči TK LOVE 4 TENNIS Bratislava zvíťazili vo finále nad ŠK Blava 1928 Jaslovské Bohunice najtesnejším rozdielom 4:3. Pre klub je to vôbec prvý extraligový titul. Vo dvojhrách postupne bodovali Samuel Puškár, Lukáš Pokorný a Iľja Marčenko. Za hosťujúci tím zvíťazili DavidDamian Brna a Igor Zelenay. Rozhodujúci bod pre LOVE 4 TENNIS získali vo štvorhre Lukáš Pokorný s Tomášom Lánikom, ktorí zdolali Igora Zelenaya s Vitalijom Sačkom.

Kapitánom víťazného tímu bol Ján Stančík. "Pre náš klub je to naozaj historický moment. Prišli sa pozrieť aj hráči, ktorí postup do extraligy vybojovali a veľmi dnes chalanom fandili. Uvidíme, či sa nám tento husársky kúsok podarí ešte niekedy zopakovať. Toto víťazstvo si však budeme určite ešte dlho užívať," povedal po skončení stretnutia kapitán víťazného tímu.

Medzi ženami si titul vybojoval TK Slávia STU Bratislava po hladkom finálovom víťazstve nad TC EMPIRE Trnava 4:0. Súboj jednotiek ani štvorhry sa za rozhodnutého stavu nehrali. Stretnutie sa pre nepriazeň počasia odohralo na harde v Národnom tenisovom centre a body pre víťaza postupne získali Irina Balusová, Timea Jarušková, Renáta Jamrichová a Sofia Milatová. Slávia STU sa zo zisku majstrovského titulu v ženskej extralige tešila po dlhých dvadsiatich dvoch rokoch, naposledy triumfovali v roku 2001. Celkovo je to ich piaty titul medzi ženami. Kapitánom tímu bol Martin Kosťov, ktorý po zápase povedal: "Som veľmi rád, že sa nám toto stretnutie podarilo vyhrať. Dlhé mesiace sme sa naň tešili, no počasie nám to trošku prekazilo, takže sme sa museli presunúť do haly. Prvé dva zápasy v podaní Iriny Balusovej a Timey Jaruškovej boli rýchle. Aj Renáta Jamrichová v pozícii tímovej dvojky hladko sfúkla Kristínu Kučovú, čo ma veľmi milo prekvapilo. Kľúčový bod získala Sofia Milatová, ktorá síce prehrala prvý set, no dokázala zápas otočiť. Je pre mňa veľkým prekvapením, že sme získali všetky štyri úvodné body, no zároveň sa z toho veľmi teším."

Extraliga 2023

Muži - finále:

TK LOVE 4 TENNIS BRATISLAVA - ŠK Blava 1928 Jaslovské Bohunice 4:3
Juraj Masár - David Damian Brna 3:6, 4:6
Samuel Puškár - Róbert Gašparetz 6:4, 4:6, 7:5
Tomáš Lánik - Igor Zelenay 6:3, 4:6, 3:6
Lukáš Pokorný - Oliver Pivník 6:0, 6:1
Iľja Marčenko- Vitalij Sačko 7:5, 4:6, 7:5
Tomáš Lánik, Lukáš Pokorný - Vitalij Sačko, Igor Zelenay 7:5, 3:6, 10-4
Iľja Marčenko, Juraj Masár - David Damian Brna, Patrik Obal 6:4, 6:7 (7) - skeč Marčenko, Masár


Konečné poradie:

1. TK LOVE 4 tennis Bratislava, 2. ŠK Blava 1928 Jaslovské Bohunice, 3. MŠK Poprad-Tatry, 4. TK Slávia STU Bratislava, 5. TC BASELINE Banská Bystrica, 6. TK Slovan Bratislava, 7. TK Kúpele Piešťany, 8. TC Draci Matúškovo


Ženy - finále:

TK Slávia STU Bratislava - TC Empire Trnava 4:0
Irina Balusová - Saša Félixová 6:1, 6:0
Timea Jarušková - Sandra Jamrichová 6:1, 6:0
Sofia Milatová - Sára Šarinová 2:6, 6:2, 6:4
Renáta Jamrichová - Kristína Kučová 6:0, 6:1


Konečné poradie:

1. TK Slávia STU Bratislava, 2. TC EMPIRE Trnava, 3. TK Slovan Bratislava, 4. TK Kúpele Piešťany, 5. TK Slávia SPU Nitra, 6. TK Madunice, 7. TK Žilina, 8. Lieskovský tenisový klub
 

Vyberte región